Januari 2010
Oud en nieuw weer zo'n moeilijk moment en gevierd met zijn vijven (Kimberly zal altijd in ons midden zijn) en wat gaat het allemaal weer brengen dit jaar.
Op 12 januari krijgen we daar antwoord op. Papa heeft naast een vernauwd wervelkanaal en slijtage aan de wervels L5-S1 ook nog een tussenwervelschijf waar een grote scheur in zit en moet onder het mes en wel 5 februari.
Hoe zal dit allemaal weer gaan verlopen en wat een lekker begin van het jaar!
Enrique krijgt eindelijk tandjes en begint te lopen, het is iets prachtigs.
Hij mag blond en blauwe ogen hebben, maar als we Kimberly vroeger op de foto's voorbij zien komen is het 2 druppels water.
Op naar de operatie...................

Februari 2010
Het is zover, papa gaat 4 februari richting Brugge om op 5 februari geopereerd te worden. Ik wordt lekker vroeg geholpen en alles loopt goed, operatie duurde 5 uur waarvan 2,5 uur voor de tussenwervelschijf.
Ik heb geen pijn gehad, misschien even uit de narcose maar met de morfine pomp naast me heb ik maar 2 keer hoeven drukken en daarna was alles goed.
Op het eerste een geslaagde operatie maar het duurt nog wel even voor we de veranderingen zullen merken want de eerste 6 weken is het rustig aan en veel plat liggen.
Dit laatste begon lastig want als je 3 weken snottert, hoest en niest.....

Maart 2010
Enrique krijgt op 4 maart zijn BMR prikken en is een echte bikkel net als zijn zus. Papa houdt zich rustig en op 26 maart wordt er een foto gemaakt en hebben we een afspraak bij de Neurochirurg. Alles ziet er goed uit, papa moet gaan starten met fysiotherapie en rustig op gaan bouwen......

April 2010
Papa is rustig aan het opbouwen en Ricardo heeft op 7 april schoolvoetbal en gaan heel goed maar moeten in de halve finale toch hun meerdere zien.
Papa krijgt tijdens de fysio behoorlijk last van zijn been, een branderig gevoel, en krijgt te horen dat hij waarschijnlijk een slijmbeursontsteking heeft en even tandje terug moet doen.
Ook voelt hij de pijn in zijn rug een beetje terugkomen.

Mei 2010
De meimaand is voor ons altijd een moeilijke maand, Kimberly zou 22 mei 12 jaartjes geworden zijn. We houden altijd de verjaardag met familie en vrienden en wordt er veel over Kimberly gepraat.
Met papa gaat het niet lekker en moet een nieuwe MRI gaat laten maken.
Wanneer stopt het nou eens in ons huisje en mogen we verder.

Juni 2010
Papa is op 26 juni 41 jaartjes "jong" geworden en op 29 juni is er een scan gemaakt en hebben we te horen gekregen dat de operatie goed gelukt is want alles ziet er op de MRI scan goed uit, wel zien ze een hernia op L1-L2 (komt er ook nog bij) en heb ik een aangeboren vernauwing die nog parten kan gaan spelen in de toekomst maar ziet de neurochirurg niet een echte aanduiding die mijn klachten (de pijn in mijn rug) kan veroorzaken.
Het is nog vroeg 4 maanden na een zware operatie dus maken we een nieuwe afspraak voor september en moet ik gewoon door gaan met fysiotherapie. .

Juli 2010
Ricardo wordt 2 juli 11 jaar en mist zijn grote vriendin en zus Kimberly. Het verjaardagfeestje is een lantaarnspeurtocht en een chique brunch met vele broodjes en stokjes met verschillende soorten fruit. Ze krijgen als afscheid een fotolijstje die ze mogen versieren en in het lijstje een foto die gemaakt is van hun onderweg naar huis.
Ook heeft Ricardo een extra schoolreis naar Walibi, gewonnen tijdens de landelijke pannenkoekendag op school.
Dan kunnen we de buitenwereld ook laten weten dat er opnieuw een broertje of zusje komt voor Kimberly en dat het deze keer bewust was.
Enrique heeft niet veel speelkameraadjes in de familie, Ricardo wel, dus hebben we besloten een speelkameraadje voor hem erbij te nemen.
Mama krijgt de 20 weken echo en alles ziet er goed uit.

Augustus 2010
Dit jaar weinig plezier want Ricardo heeft een nieuwe fiets gekregen voor zijn verjaardag en gaan we niet op vakantie.
Ook is het geluk weer niet bij ons als we te horen krijgen dat de auto behoorlijk gehavend is en er problemen zijn met de stuurinrichting en reparatie duizenden euro's kost.
Na internet bespeurd te hebben blijkt bij een Toyota garage in Vianen een auto te koop te staan die we al jaren zoeken, namelijk een Toyota Picnic.
Na een bezoekje is de keuze snel gemaakt met een kapotte auto en hebben we een mooie 6 persoonsauto (belangrijk want straks zijn we met zijn zessen, Kimberly blijft altijd genoemd worden).

September 2010
Waarom, waarom kan ons gezinnetje niks gespaard blijven. Papa heeft te horen gekregen dat hij zijn huidige werkzaamheden niet meer kan hervatten wil ik niet in een rolstoel belanden voor ik met pensioen ga. Ik zit met een kleine hernia op wervels L1-L2, een aangeboren vernauwd wervelkanaal (kunnen ze nog niks aan doen en als het te erg wordt ook niet genezen alleen voor een paar jaar lucht geven, geen pijn) en een zware operatie achter de rug waar ik nog van aan het revalideren ben (de tussenwervelschijf er van tussen gehaald en vastgezet op L5-S1).
Hierdoor is er een gesprek geweest met Thermphos (waar ik werk) en krijg ik mijn ontslag na 2 jaar ziektewet en moet ik het maar verder uitzoeken.
Gelukkig moeten ze nu nog helpen door middel van een re-integratiebureau die me ergens probeert te plaatsen, maar dit kan pas als ik de WIA keuring heb gehad.
De toekomst wordt hierdoor behoorlijk onzeker en is de kans groot dat we zelfs ons huisje moeten verkopen waar alle herinneringen van Kimberly in zitten en deze ons op de been houden.
Ricardo is veranderd van voetbalvereniging en voetbald nu bij vv Goes.

Oktober 2010
Ricardo heeft veel last van zijn hiel tijdens het sporten en er zit ook een bobbel op. Als we naar de huisarts gaan krijgen we te horen dat er in de brief van de orthopeed staat, Ricardo heeft de ziekte van Sever wat inhoud een ontstoken hielbeen wat veroorzaakt wordt door de groeischijf en achillespees. Hij krijgt een verwijzing naar de podotherapeute voor zooltjes en dat de ziekte waarschijnlijk over gaat als hij helemaal volgroeid is.
Het houdt maar niet op hier, gelukkig gaat de zwangerschap van mama goed en is de uitrekendatum nog steeds 12-12-2010.
Gelukkig gaat Ricardo ook goed op school en heeft zelfs al 3 x een 10 gehaald en 2 x een 9.5, wat zijn we trots op onze jongeman.

Laatst aangepast ( dinsdag, 19 oktober 2010 14:18 )